Navigeringsmeny

Vaihtuvat näyttelyt sisältö ruotsi

Tillfälliga utställningar

Gör en djupdykning i polisverksamheten i de tillfälliga specialutställningarna! De tillfälliga utställningarna berättar om olika teman i polisarbetet. Specialutställningarna pågår vanligen i 2–3 år.

På den här sidan ser du de tillfälliga utställningarna som pågår i Polismuseet just nu. Här hittar du också information om kommande utställningar.

Alla utställningar i Polismuseet har text på svenska, finska och engelska.

För närvarande visas ingen tillfällig utställning på Polismuseet (den permanenta utställningen Polisen på plats! är öppen som vanligt). Nästa tillfälliga utställning öppnas våren 2024.

På kommande våren 2024: Maja och Mörkö – Polisfordon i terräng och trafik

Vad var antennbilarna? När blev polisens blåljus blått? Varifrån kommer polisbilsmodellernas benämningar maja och mörkö?

Polismuseets följande specialutställning Maja och Mörkö presenterar polisens fordon på ett mångsidigt sätt: bilar, motorcyklar, skotrar, snöskotrar och fyrhjulingar.

Utställningen öppnar i slutet av april 2024.

Maja och Mörkö-utställningens symbolbild med texten "Polisfordon i terräng och trafik" utöver utställningens namn. Utöver texten syns ett rykande bildäcksspår på asfalten.

Etsitkö aiemman näyttelyn tietoja? sv

Söker du information om en tidigare utställning?

Under årens lopp har vi presenterat den finska polisens historia och verksamhet ur många olika synvinklar. Teman för de tillfälliga specialutställningarna har varit till exempel konstförfalskningar, polisutbildning, polishundsverksamhet, polisens användning av maktmedel och Skyddspolisen.

Du hittar Information om avslutade utställningar under Tidigare utställningar.

Gå till Tidigare utställningar