Lastenosasto Pokela hero ruotsi

Barnavdelningen Pokela

På barnavdelningen, polisstationen Pokela, finns det mycket att göra: barnen kan till exempel sätta sig bakom ratten på en polisbil och leka med polisstationens leksaker. I Pokela får man röra föremålen!

I garderoben finns en verklig skatt: polisoveraller i barnstorlek, som knattepoliserna kan använda under sin vistelse i museet.

Tre barn iklädda polisoveraller i barnens egen polisbil i Pokela. Bild Polismuseet, Sami Hätönen.

Lastenosasto Pokela sisältö ruotsi

Välkommen till Pokela!

Barnens egen polisstation Pokela är avsedd för daghems- och skolgrupper samt familjer. Barnen får själva leva in sig i olika polisuppgifter och bekantar sig på samma gång med polisens arbete.

I Pokela kan du sätta dig bakom ratten på förarens plats och kika in i polisstationens pausrum. Prova även Robo-Kyttä och undersök vad Polischef Jeppe Sankari håller på med. På en stor vägg med serieteckningar ser du till exempel Pokelas trafikpolis, ordningspolis och sekreterare vid tillståndsförvaltningen i sina arbetsuppgifter.

I den blåa garderoben hittar du små polisoveraller som passar för 4-12 -åringar (storlekar 110, 130 och 150 cm). Också barn och unga i rullstol kan prova hur det känns att vara polis genom att klä sig i polismantel.

Ransu Karvakuono, känd från Lilla tvåan, har gjort mycket samarbete med Polismuseet. Ransus kusin överkonstapel Aapeli Valkoturkki övervakar ordningen och säkerheten i Pokela.

Se också avsnittet Museibesök med barn på våra webbsidor!

Till sidan Museibesök med barn