Navigointivalikko

Vaihtuvat näyttelyt sisältö

Vaihtuvat näyttelyt

Sukella syvemmälle poliisitoimintaan vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä! Vaihtuvat näyttelymme kertovat poliisityön eri teemoista. Erikoisnäyttelyt ovat esillä yleensä 2–3 vuotta. 

Tältä sivulta näet, mitä vaihtuvia näyttelyitä Poliisimuseossa on juuri nyt. Kerromme täällä myös tulossa olevista erikoisnäyttelyistä. 

Kaikkien Poliisimuseon näyttelyiden tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa

Mitä ovat taiderikokset ja miten niitä selvitetään? Miten taideväärennöksiä myydään ja ketkä väärennettyä taidetta ostavat?

Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -näyttely esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja niiden poliisitutkintaa.

Taideteos, jota tutkitaan suurennuslasilla.

Kuva: Poliisimuseo

Näyttelyssä yleisö pääsee näkemään väärennöksiä esimerkiksi Gallen-Kallelan, Schjerfbeckin, Picasson ja Légerin töistä. Kaikki teokset kuuluvat nykyään Poliisimuseon kokoelmiin. Alun perin ne on takavarikoitu poliisin esitutkinnan yhteydessä ja tuomittu valtiolle rikoksentekovälineinä.

Taiderikosnäyttely ei ole taidenäyttely, vaan se kertoo taiderikoksista ja niiden historiasta sekä poliisin ja taideasiantuntijoiden yhteistyössä tekemästä tutkinnasta. Samalla yleisö saa tietää esimerkiksi, miten väärennetyn työn voi erottaa aidosta tai mitkä ovat huijarimyyjien kikkoja taidekaupassa.

Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -näyttely on esillä 26.3.2021 alkaen.

Lue uutisemme näyttelystä (25.3.2021) 

Katso näyttelyyn liittyvä video:

Jos video ei avaudu, katso se YouTube-kanavallamme.

Poliisimuseon Youtube-kanavalle