Navigointivalikko

Vaihtuvat näyttelyt sisältö

Vaihtuvat näyttelyt

Sukella syvemmälle poliisitoimintaan vaihtuvissa erikoisnäyttelyissä! Vaihtuvat näyttelymme kertovat poliisityön eri teemoista. Erikoisnäyttelyt ovat esillä yleensä 2–3 vuotta.

Tältä sivulta näet, mitä vaihtuvia näyttelyitä Poliisimuseossa on juuri nyt. Kerromme täällä myös tulossa olevista erikoisnäyttelyistä.

Poliisimuseon kaikkien näyttelyiden tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tällä hetkellä Poliisimuseossa ei ole esillä vaihtuvaa näyttelyä (Poliisi paikalla! -perusnäyttely on normaalisti avoinna). Seuraava vaihtuva näyttely avautuu keväällä 2024.

Tulossa keväällä 2024: Maijat ja möröt – Poliisin ajoneuvoja maastossa ja maanteillä

Mitä olivat piiska-autot? Milloin poliisin vilkun väri muuttui siniseksi? Mistä tulevat poliisiautomallien nimitykset maija ja mörkö?

Poliisimuseon seuraava erikoisnäyttely Maijat ja möröt esittelee monipuolisesti poliisin ajoneuvoja: autoja, moottoripyöriä, skoottereita, moottorikelkkoja ja mönkijöitä.

Näyttely avautuu 26.4.2024.

Maijat ja möröt -näyttelyn tunnuskuva, jossa tekstinä näyttelyn nimen lisäksi "Poliisin ajoneuvoja maastossa ja maanteillä". Tekstin lisäksi kuvassa on asfaltilla sutiva rengas ja savua.

Etsitkö aiemman näyttelyn tietoja?

Etsitkö aiemman näyttelyn tietoja?

Olemme vuosien varrella esitelleet Suomen poliisin historiaa ja toimintaa monenlaisista näkökulmista. Vaihtuvien erikoisnäyttelyiden teemoja ovat olleet esimerkiksi taideväärennökset, poliisikoulutus, poliisikoiratoiminta, poliisin voimankäyttö ja Suojelupoliisi.

Tietoa päättyneistä näyttelyistä löydät Aiemmat näyttelyt -osiosta.

Siirry Aiemmat näyttelyt -osioon