Navigeringsmeny

Sijainti ja saapuminen sisältö ruotsi

Läge och ankomst

Polismuseet är beläget i stadsdelen Hervanta i Tammerfors. Med karttjänster hittar ni oss på adressen Vaajakatu 2, Tammerfors.

Du når oss med flera busslinjer och med spårvagn. För de som anländer med egna bilar eller turbussar finns det gratis parkeringsplats framför museet.

Så här når du fram

Vi är belägna i Hervanta i anknytning till Polisyrkeshögskolan (Polamk), cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum. Vår besöksadress är Vaajakatu 2.

Polismuseet ligger i stadsdelen Hervanta i Tammerfors. Hervanta ligger cirka åtta kilometer söder om Tammerfors centrum.

Polismuseet ligger på Vaajakatu i närheten av Hervantas centrum, nära ett köpcentrum.

Ingångarna till Polismuseet och Polamk är i byggnader som ligger bredvid varandra. Museets byggnad är röd och ligger på högra sidan sett från Vaajakatu.

Polismuseet finns i anslutning till Polisyrkeshögskolan. Sett från gatan Vaajakatu ligger museibyggnaden på höger sida.

Bild Polismuseet, Pia Penttilä

Museibyggnaden ligger i hörnet av Vaajakatu och Hervannan valtaväylä. Med bil når man museet endast från Vaajakatu. Du hittar fram genom att följa skyltarna till Polamk från Hervannan valtaväylä. Till fots och med cykel når du också museets gård från Hervannan valtaväylä.

Till Hervanta går flera bussar. De närmast busshållplatserna finns på Tieteenkatu, Hervannan valtaväylä och Insinöörinkatu. Gångavståndet från den närmaste busshållplatsen till museets dörr är några hundra meter.

Även spårvagnen går till Hervanta. Du kan åka spårvagn i Tammerfors centrum till exempel från järnvägsstationen. De hållplatser i Hervanta som ligger närmast Polismuseet är hållplatsen med namnet Opiskelija och hållplatsen vid Hervantakeskus. Från dem är det cirka 400 meter till fots till museet.

Tidtabeller och rutter för Tammerfors kollektivtrafik (sidor på finska och engelska)

Webbplatsen för spårvagnen i Tammerfors (sidor på finska och engelska)

Parkera gratis

Du kan parkera gratis på parkeringsområdet framför museet (området som ligger mellan museibyggnaden och Vaajakatu). Dessa parkeringsplatser har en tidsbegränsning på två, fyra eller åtta timmar beroende på platsens läge. Kom ihåg att markera parkeringstiden till exempel med parkeringsskiva.

För besöksgruppernas bussar finns det eget parkeringsutrymme framför Polismuseet.

Observera att det på området annars gäller parkeringsförbud: parkering är endast tillåten på märkta parkeringsplatser.

För museibesökares cyklar finns det också utrymme framför museet.

Vierailijalle yhtenen infolaatikko oikea palsta ruotsi

Besök på nätet

Webbutställningarna är öppna även då museet är stängt.

Se webbutställningarna

Du kan också gå runt i museet virtuellt.

Gå till den virtuella utställningen