Länkstig

Navigeringsmeny

Varaa ryhmävierailu tai opastus ennen hinnastopalaa sisältö ruotsi

Boka gruppbesök eller guidning

Grupper kan bekanta sig med museet självständigt eller boka en visning eller en guidad tur.

Anmäl vänligen alltid på förhand när ni ska komma med en grupp så undviker vi trängsel på museet. Vi kan också ibland flexa med öppettiderna och ta emot gruppbesök utanför de officiella öppettiderna.

Anmäl grupper på förhand

Ni kan bekanta er med våra utställningar självständigt, men anmäl vänligen på förhand när ni ska komma (tfn 0295 418 325, [email protected]). På det sättet undviker vi trängsel och museibesöket är trevligare för alla.

Museiguiden berättar för en grupp besökare om polisens historia i en utställning på Polismuseet.

Bild Polismuseet

Boka en guidad tur eller en visning

Vi har guidade turer endast på finska. För svensk- och engelskspråkiga vuxengrupper berättar vi även gärna kortfattat om museet på svenska eller engelska, så länge du bokar visningen för gruppen på förhand. De här korta presentationerna är avgiftsfria.

Om er grupp har en egen tolk eller exempelvis gruppledaren tolkar det guiden berättar så lyckas den guidade visningen också på andra språk än finska åt både vuxna och barn. De guidade turerna är avgiftsbelagda.

Vi ordnar guidade turer åt grupper på vardagar. Vi planerar guidningarna utgående från gruppen: en tur för dagisbarn är så klart annorlunda än en tur för grupper med vuxna. I regel tar en guidad tur 30–45 minuter.

Under den guidade turen kan gruppen bestå av högst 25 personer, så att alla deltagare ser och hör bra, och att guidningen blir en trevlig upplevelse. Den rekommenderade undre åldersgränsen för deltagare är fem år. På sidan Tips för museibesök med barn finns mer information om guidningar för barn.

Hos oss kan du betala med bank- och kreditkort eller kontant (bara jämna pengar). Vi rekommenderar kortbetalning. Företag, föreningar och aktörer inom den offentliga förvaltningen kan också betala med faktura.

Hinnasto opastushinnat sisältö ruotsi

Pris på guidningar

  • Skol- och studerandegrupper tis–fre klockan 10–16: 30 € (inkluderar moms)
  • Skol- och studerandegrupper tis–fre klockan 16–18: 45 € (inkluderar moms)
  • Övriga grupper tis–fre klockan 10–16: 70 € (inkluderar moms)
  • Övriga grupper tis–fre klockan 16–18: 90 € (inkluderar moms)

Varaa ryhmävierailu tai opastus hinnastopalan jälkeen sisältö ruotsi

Bokningar

Du kan ringa Polismuseets reception om du vill boka en guidning, tfn 0295 418 325. Vår reception tar emot bokningar under museets öppettider från tisdag till fredag. Övriga tider kan du kontakta oss per e-post [email protected]. Skriv i e-postmeddelandet:

  • namn och telefonnummer på den person som bokar eller e-postadress
  • önskat datum och klockslag för guidningen (också alternativa dagar och klockslag är bra att nämna)
  • gruppens storlek
  • eventuella önskemål åt guiden om turens innehåll.

Vänligen boka din guidning i god tid på förhand!

Kom ihåg att meddela oss om du avbokar ditt besök och inte behöver en visning eller en guidning. Meddela din avbokning senast föregående dag innan klockan 16.15. På reserverade guidningar som inte avbokats, uppbär vi en avgift enligt prislistan.

Varaa ryhmävierailu tai opastus infolaatikko oikea palsta ruotsi

Öppna guidningar

Då och då ordnar vi också öppna guidningar för allmänheten på finska.

Följ med vår webbplats så ser du när allmänna guidningar ordnas.