Navigeringsmeny

Ryhmille sisältö ruotsi

För grupper

Skol- eller daghemsgrupp, pensionärsgrupp, hobbygrupp, en grupp släktingar eller vänner – hos oss finns det mycket att se och uppleva för olika sorters sammansättningar.

Anmäl alltid er grupps ankomst på förhand så att vi kan undvika rusning.

Grupper kan bekanta sig med museet självständigt eller boka en guidad visning. Det är bra för alla grupper att anmäla ankomsten på förhand (tfn 0295 418 325, [email protected]). På det sättet undviker vi rusning och museibesöket är trevligare för alla. Ibland kan vi också vara flexibla med öppettiderna och till exempel ta emot en daghemsgrupp för museibesök redan innan museet officiellt öppnar sina dörrar.

För gruppbesök är det bra att reservera ungefär en timme. Då har ni gott om tid för att se alla utställningar och till exempel prova våra virtuella spel.

För besöksgruppernas bussar finns det eget, gratis, parkeringsutrymme framför Polismuseet. 

Guidningar, mötesutrymmen och servering

På beställning ordnar vi guidade visningar för grupper på finska. För svensk- eller engelskspråkiga grupper  berättar vi även gärna kortfattat om museet på svenska eller engelska, så länge du bokar visningen för gruppen på förhand. De här korta presentationerna är avgiftsfria. Om er grupp har en egen tolk eller till exempel gruppens ledare tolkar det som guiden säger, lyckas en guidad visning även på andra språk än finska!

Om ni vill kan ni också hyra vår grupparbetslokal och hålla ett möte eller seminarium på museet.

Det finns inget café på Polismuseet, men det är tillåtet att äta egen matsäck vid borden i aulan. Ni kan också boka till exempel kaffeservering på förhand, vilket hämtas från Polisyrkeshögskolans restaurang Miekkaleijona till museet. Mer information om serveringsbeställningar får du genom att kontakta museet (tfn 0295 418 325, [email protected]).

Läs mer om guidningar och bokningar av dem

Läs mer om grupparbetslokalen och uthyrning av den

Tips för museibesök med barn

På sektionen Museibesök med barn har vi samlat ihop instruktioner för skolklassers och daghemsgruppers museibesök. På sidan hittar du till exempel information om hur man kan förbereda sig för museibesöket.

Se tips på sektionen Museibesök med barn

Jaa tunnelmat somessa yhteinen infolaatikko oikea palsta ruotsi

Dela med dig av stämningen på sociala medier

Du kan ta en bild på dig själv till exempel i en gammal registreringsstol för misstänkta eller i en polisbil.

Dela med dig av stämningen under ditt museibesök i sociala medier med hashtaggen #Poliisimuseo eller @Poliisimuseo.