Lastenosasto Pokela hero

Lastenosasto Pokela

Lasten omalla osastolla eli poliisikamari Pokelassa riittää tekemistä: lapset voivat esimerkiksi istua pienen poliisiauton rattiin ja leikkiä poliisitalon leluilla. Pokelassa saa koskea esineisiin!

Pukukaapista löytyy aarre: siellä on lapsille sopivia poliisihaalareita, joita pikkupoliisit voivat pitää päällään museovierailun ajan.

Kolme poliisihaalaripukuista lasta Pokelassa lasten omassa poliisiautossa. Kuva Poliisimuseo, Sami Hätönen

Lastenosasto Pokela sisältö

Tervetuloa Pokelaan!

Lasten oma poliisikamari Pokela on tarkoitettu päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä perheille. Lapset pääsevät itse eläytymään erilaisiin poliisin tehtäviin ja tutustuvat samalla poliisin työhön.

Pokelassa voit istahtaa ajajan paikalle pienen poliisiauton rattiin ja kurkistaa poliisiaseman taukohuoneeseen. Testaa myös Robo-Kyttää ja tutki, mitä Poliisipäällikkö Jeppe Sankari puuhaa.

Sarjakuvaseinässä esittelemme Pokelan poliisikamarin väen. Työtehtävissä ovat esimerkiksi liikennepoliisi Tapio Jarru, vanhempi konstaapeli Tiina Reipas, järjestyspoliisi Panu Pamppu ja lupatoimiston sihteeri Siiri Leimasin.

Sinisestä pukukaapista löydät pieniä poliisihaalareita, jotka sopivat noin 4–12-vuotiaille (koot 110, 130 ja 150 cm). Myös pyörätuolissa oleva lapsi tai nuori voi kokeilla poliisina oloa pukemalla päällensä poliisiviitan.

Pikku Kakkosesta tuttu Ransu Karvakuono on tehnyt paljon yhteistyötä Poliisimuseon kanssa. Ransun serkku ylikonstaapeli Aapeli Valkoturkki valvoo Pokelan järjestystä ja turvallisuutta.

Tutustu myös verkkosivujemme Lasten kanssa museoon -osioon!

Lasten kanssa museoon -sivuille

Tehtävävihko lapsille

Tehtävävihko lapsille

Löydätkö museon tiloista kuvitteellisen rosvon jättämät jäljet? Osaatko vastata poliisikissa Aamun kysymyksiin? Suorita tehtävät ja selvitä salakoodi!

Lapsivieraat saavat aulapalvelustamme tehtävävihkon mukaan museokierrokselle. Aulapalvelu myös antaa tarvittaessa vinkkejä tehtävien suorittamiseen.

Vierekkäin kaksi piirroshahmoa kissasta, jolla on poliisihattu päässään. Toisessa kuvassa kissa näyttää pohtivalta ja hänelle on piirretty ajatuskupla, jossa on iso kysymysmerkki. Toisessa kuvassa kissa tähyilee jotakin kauempana olevaa.

Piirrokset Kristian Huitula