Navigeringsmeny

Tekemistä ja kokemista sisältö ruotsi

Aktiviteter och upplevelser

Sätt dig på bänken i en polisbil, ta en bild av dig själv i en registreringsstol för misstänkta, undersök föremål – Polismuseet bjuder på många olika upplevelser och erfarenheter.

I aktivitetsrummet TOTI i anslutning till den permanenta utställningen hittar du bland annat barnens polisstation Pokela och en polisbil samt Kino, där du kan titta på filmer med polistema. De flesta filmerna är finskspråkiga, men det går bra att se på dem även om man inte förstår språket.

Knattepoliser i Pokela

På Polismuseets barnavdelning, på polisstationen Pokela, finns det mycket att göra för unga museibesökare. Här kan barnen till exempel sätta sig bakom ratten på en polisbil och leka med polisstationens leksaker.

I den blå garderoben finns en verklig skatt: polisoveraller i barnstorlek, som knattepoliserna i Pokela kan använda under sin vistelse i museet.

Läs mer om Pokela och museibesök med barn

Polisoveraller som passar barn.

Bild Polismuseet

Titta och prova

Hos oss kan du titta in i en riktig polisbil. Ta in stämningarna på förarplatsen, kolla arbetsutrymmet mitt i bilen eller ta en selfie på polisbilens transportavdelning.

Vill du ha en bild av dig själv som "bandit" i registreringsstolen för misstänkta? Ta registreringsskylten och sätt dig i registreringsstolen! Du kan också dela dina bilder från museibesöket i sociala medier. Kom då ihåg att använda hashtaggarna #Polismuseet eller @Polismuseet.

Arbetsredskap och utrustning finns framsatta på en vägg, där det är tillåtet att röra och undersöka föremålen. Föremålen är försedda med informativa texter på punktskrift (finska systemet).

På Prova på -väggen med föremål som får vidröras i Polismuseet finns polisens arbetsredskap och utrustning, som man får undersöka och röra vid.

Bild Polismuseet, Pia Penttilä

Tekemistä ja kokemista linkkilista oikea palsta ruotsi