Navigointivalikko

Tekemistä ja kokemista sisältö

Tekemistä ja kokemista

Eläydy rikostutkijaksi ja selvitä varkaus, tutki esineitä, istahda poliisimaijan penkille – Poliisimuseossa on tarjolla monenlaista tekemistä, elämyksiä ja kokemuksia.

Perusnäyttelyn yhteydessä olevasta toiminnallisesta tilasta eli TOTI-tilasta löydät muun muassa lasten poliisikamari Pokelan, rikospaikkapelin, ”peliluolan” ja kinon.

Pikkupoliisit Pokelassa

Poliisimuseon lasten osastolla eli poliisikamari Pokelassa on paljon tekemistä pienille museovieraille. Lapset voivat esimerkiksi istua pienen poliisiauton rattiin ja leikkiä Pokelan poliisitalon leluilla.

Sinisestä pukukaapista löytyy aarre: siellä on lapsille sopivia poliisihaalareita, joita Pokelan pikkupoliisit voivat pitää päällään museovierailun ajan.

Lue lisää Pokelasta ja museovierailusta lasten kanssa

Lapsille sopivia poliisihaalareita.

Kuva Poliisimuseo

Selvitä kassakaappimurto

Löydätkö johtolangat, hoksaatko syyllisen?

Museokävijät voivat kokeilla kuvitteellisen kassakaappivarkauden selvittämistä. Pelaajat ratkovat tapausta lisätyn todellisuuden (AR) avulla: etsivät tabletilla vihjeitä, kuulustelevat epäiltyjä ja yrittävät päätellä syyllisen. Pelaajilta vaaditaan päättelykykyä ja harkintaa, ihan niin kuin oikeilta rikostutkijoiltakin.

Rikospaikkapeliä voi pelata yksin tai 1–2 kaverin kanssa. Ihan pienimmille museovieraille peli ei sovi, sillä pelaajan pitää osata lukea pelin ohjeet ja noudattaa niitä. Suosittelemme peliä yli 12-vuotiaille. Sitä nuoremmat voivat pelata yhdessä aikuisen kanssa.

Museovieras etsii tabletilla vihjeitä rikospaikkapelissä.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Pelaa, katsele ja kokeile

Poliisimuseon toiminnallisessa tilassa voit pelata esimerkiksi lautapelejä ja kokeilla Poliisi ja rosvo -tietovisaa. Kinossa voit katsella poliisiaiheisia filmejä.

Meillä pääset tutustumaan oikean poliisimaijan sisätiloihin. Voit fiilistellä ajajan paikalla, kurkata auton keskiosassa oleviin työskentelytiloihin ja ottaa vaikka kuvan itsestäsi auton kuljetustilassa.

Kosketeltavien esineiden seinälle olemme koonneet poliisin työvälineitä ja varusteita, joita saa tutkia ja koskea. Näissä esineissä on esittelytekstit myös pistekirjoituksella.

Poliisimuseon kosketeltavien esineiden seinällä on poliisin työvälineitä ja varusteita, joita saa tutkia ja koskea.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Tekemistä ja kokemista linkkilista oikea palsta