Navigointivalikko

Tekemistä ja kokemista sisältö

Tekemistä ja kokemista

Istahda poliisimaijan penkille, ota kuva itsestäsi epäiltyjen rekisteröintituolissa, tutki esineitä – Poliisimuseossa on tarjolla monenlaisia elämyksiä ja kokemuksia.

Perusnäyttelyn yhteydessä olevasta toiminnallisesta tilasta eli TOTI-tilasta löydät muun muassa lasten poliisikamari Pokelan ja poliisimaijan sekä Kinon, jossa voit katsella poliisiaiheisia filmejä.

Pikkupoliisit Pokelassa

Poliisimuseon lasten osastolla eli poliisikamari Pokelassa on paljon tekemistä pienille museovieraille. Lapset voivat esimerkiksi istua pienen poliisiauton rattiin ja leikkiä Pokelan poliisitalon leluilla.

Sinisestä pukukaapista löytyy aarre: siellä on lapsille sopivia poliisihaalareita, joita Pokelan pikkupoliisit voivat pitää päällään museovierailun ajan.

Lue lisää Pokelasta ja museovierailusta lasten kanssa

Lapsille sopivia poliisihaalareita.

Kuva Poliisimuseo

Katsele ja kokeile

Meillä pääset tutustumaan oikean poliisimaijan sisätiloihin. Voit fiilistellä ajajan paikalla, kurkata auton keskiosassa oleviin työskentelytiloihin ja ottaa vaikka kuvan itsestäsi auton kuljetustilassa.

Entä haluaisitko itsestäsi kuvan "rosvona" epäiltyjen rekisteröintituolissa? Ota rekisteröintikyltti käteesi ja istu rekisteröintituoliin! Voit myös jakaa kuviasi museovierailulta sosiaaliseen mediaan. Muista silloin käyttää tunnisteita #Poliisimuseo tai @Poliisimuseo.

Kosketeltavien esineiden seinälle olemme koonneet poliisin työvälineitä ja varusteita, joita saa tutkia ja koskea. Näissä esineissä on esittelytekstit myös pistekirjoituksella.

Poliisimuseon kosketeltavien esineiden seinällä on poliisin työvälineitä ja varusteita, joita saa tutkia ja koskea.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Tekemistä ja kokemista linkkilista oikea palsta