Polismuseet med på Polisens dag den 26. augusti

Utgivningsdatum 3.8.2023 12.51
Nyhet

Anmäl dig till de avgiftsfria guidningarna under Polisens dag!

Polismuseet deltar i den riksomfattande Polisens dag lördagen den 26.8.2023. Museet är öppet kl. 12–17 och till specialutställningen Den färgade sanningen – Konstbrott i Finland ordnas två gratis guidningar (på finska).

Guidningarna är kl. 13 och 15 och båda har plats för 25 deltagare i anmälningsordning. Rundturen tar cirka 40 minuter. Anmäl dig till en rundtur per e-post [email protected] eller genom att ringa museets entrétjänst på numret 029 5418 325. Entréstjänsten svarar under museets öppettider.

Polismuseet – gratis för hela familjen

Polismuseet, som valdes till Årets museum i fjol, visar två utställningar. Poliisi paikalla! (Polisen på plats!) -berättar om hur polisens arbete förändras genom att förevisa brotts- och olycksfall under olika tidsperioder. Förfalskningsutställningen Den färgade sanningen – Konstbrott i Finland presenterar centrala konstbrott som begåtts i Finland och polisens utredning av dem.

Museet bjuder på mycket att se och uppleva för hela familjen. Barnen har en egen poliskammare vid namn Pokela och i basutställningen kan du till exempel sätta dig på polisbilens bänk eller spela ett brottsplatsspel.

Inträdet till Polismuseet är gratis. 

Man kan även besöka museet på distans. I det virtuella museet kan du bekanta dig med webbutställningar och virtuella rundvandringar. På Polismuseets YouTube-kanal kan du bland annat titta på intressanta videoberättelser om konstbrott och delta i häxan Antti Lieroinens tidsresa.