Poliisimuseo mukana Poliisin päivässä 26.8.

Julkaisuajankohta 3.8.2023 12.51
Uutinen

Ilmoittaudu mukaan Poliisin päivän ilmaisille opastuksille!

Poliisimuseo on mukana valtakunnallisessa Poliisin päivässä lauantaina 26.8.2023. Museo on auki kello 12–17, ja Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -erikoisnäyttelyyn järjestetään kaksi ilmaista opastusta.

Opastukset ovat kello 13 ja kello 15, ja molemmille mahtuu 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kierroksen kesto on noin 40 minuuttia. Ilmoittaudu kierrokselle sähköpostilla [email protected] tai soittamalla 029 5418 325 museon aulapalveluun. Aulapalvelu vastaa museon aukioloaikoina.

Ilmainen koko perheen museo

Viime vuonna Vuoden museoksi valitussa Poliisimuseossa on esillä kaksi näyttelyä. Poliisi paikalla! -perusnäyttelyssä kerromme poliisin työn muutoksesta eri aikakausien rikos- ja onnettomuustapausten kautta. Väärennösnäyttely Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja poliisin niistä tekemää tutkintaa.

Museossa on nähtävää ja elämyksiä koko perheelle. Lapsille on oma poliisikamari Pokela, ja perusnäyttelyssä voit vaikkapa istahtaa poliisimaijan penkille tai pelata rikospaikkapeliä.

Sisäänpääsy Poliisimuseoon on ilmainen. 

Museovierailu onnistuu myös etänä. Virtuaalimuseossa pääset tutustumaan verkkonäyttelyihin ja virtuaalikierrokseen. Poliisimuseon YouTube-kanavalla voit muun muassa katsoa mielenkiintoisia videokertomuksia taiderikoksista ja osallistua noita Antti Lieroisen aikamatkalle.