Polismuseet har öppet en timme längre vardagar från 30.4

Utgivningsdatum 18.4.2024 9.39
Nyhet

Polismuseets vardagsöppettider förlängs från och med tisdagen den 30 april 2024. Från slutet av april har museet öppet från tisdag till fredag fram till klockan 16.

– Tidigare år har Polismuseet haft dörrarna öppna längre än normalt under sommarsäsongen, men nu förlängs öppettiden permanent med en timme. Museibesökarna kan bekanta sig med utställningarna från tisdag till fredag klockan 10–16 och lördagar klockan 12–17. Måndagar och söndagar är museet stängt för allmänheten, berättar intendent, chef för museet Lauri Haavisto.

Den nya specialutställningen "Maja och Mörkö – Polisfordon i terräng och trafik” öppnar fredagen den 26 april 2024. Dessutom förevisas en permanent utställning som beskriver polisens historia i Finland från medeltiden fram till idag.

– Polismuseet lämpar sig för hela familjen och museibesöket är gratis. Museibesökarna kan till exempel sätta sig i en polisbil och ta en bild av sig själv i en registreringsstol för misstänkta. Det finns en egen avdelning för barn, polisstationen Pokela, där de små museibesökarna får klä sig i polisoveraller.

Polismuseets utställningstexter är på finska, svenska och engelska.