Poliisimuseo arkisin tunnin pidempään auki 30.4. alkaen

Julkaisuajankohta 18.4.2024 9.39
Uutinen

Poliisimuseon arkiaukiolo pitenee tiistaista 30.4.2024 alkaen. Museo on huhtikuun lopusta alkaen avoinna tiistaista perjantaihin kello 16 asti.

– Aiempina vuosina Poliisimuseo on pitänyt ovensa avoinna kesäkaudella arkisin normaalia pidempään, mutta nyt arkiaukioloon tulee tunnin pidennys pysyvästi. Museovieraat pääsevät tutustumaan näyttelyihin tiistaista perjantaihin kello 10–16 ja lauantaisin kello 12–17. Maanantait ja sunnuntait museo on yleisöltä suljettu, kertoo intendentti, museon johtaja Lauri Haavisto.

Uusi erikoisnäyttely "Maijat ja möröt – Poliisin ajoneuvoja maastossa ja maanteillä" avautuu perjantaina 26.4.2024. Lisäksi esillä on perusnäyttely, joka kuvaa Suomen poliisin historiaa keskiajalta nykypäivään asti.

– Poliisimuseo sopii koko perheelle, ja museokäynti on ilmainen. Museovieraat voivat esimerkiksi istahtaa poliisiauton kyytiin ja ottaa kuvan itsestään epäiltyjen rekisteröintituolissa. Lapsille on oma osasto, poliisikamari Pokela, jossa pienet museovieraat saavat pukeutua poliisihaalareihin.