Polismuseet på julpaus 18.12–15.1

Utgivningsdatum 7.12.2023 10.36
Nyhet

Polismuseet är stängt 18.12.2023–15.1.2024. Vi öppnar igen tisdagen 16.1.2024. Under pausen kan du bekanta dig med vårt virtuella museum och våra webbutställningar.

På Polismuseet kan du göra en virtuell rundvandring med din dator eller telefon. Ta en virtuell titt in i de olika utställningslokalerna och bekanta dig med intressanta videor och föremål som uppmärksammar polisens historia.

Just nu erbjuds tre webbutställningar. Webbutställningen Brott och kärlek visar hur polisens förhållande till sexuella minoriteter har förändrats. Webbutställningen Polisen i det självständiga Finland berättar om hur polisens yrke och yrkesskicklighet har utvecklats under tiden för Finlands självständighet. Webbutställningen Från knäbyxor till overall förevisar polisuniformens historia.

På Polismuseets YouTube-kanal kan du bland annat titta på intressanta videoberättelser om konstbrott och delta i häxan Antti Lieroinens tidsresa. En del av YouTube-videorna har textning på svenska.

Välkommen att besöka Polismuseet på ort och ställe igen efter julpausen! Det är gratis att besöka museet och det finns saker att se och uppleva för hela familjen. Vår nästa specialutställning Maja och Mörkö öppnar i slutet av april 2024. Utställningen presenterar polisens fordon på ett mångsidigt sätt: bilar, motorcyklar, skotrar, snöskotrar och fyrhjulingar.