Poliisimuseossa joulutauko 18.12.–15.1.

Julkaisuajankohta 7.12.2023 10.36
Uutinen

Poliisimuseo on suljettu 18.12.2023–15.1.2024. Avaamme ovemme jälleen tiistaina 16.1.2024. Tauon aikana voit tutustua virtuaalimuseoomme ja verkkonäyttelyihimme.

Voit tehdä Poliisimuseossa virtuaalikierroksen oman tietokoneesi tai puhelimesi avulla. Kurkista virtuaalisesti eri näyttelytiloihin sekä tutustu mielenkiintoisiin videoihin ja esineisiin, jotka valottavat poliisin historiaa.

Verkkonäyttelyitä on tarjolla kolme. Rikos ja rakkaus -näyttely avaa sitä, miten poliisin suhde seksuaalivähemmistöihin on muuttunut. Itsenäisen Suomen poliisi -verkkonäyttely kertoo poliisin ammatin ja ammattitaidon kehittymisestä Suomen itsenäisyyden aikana. Pussihousuista haalareihin -verkkonäyttely esittelee poliisin virkapuvun historiaa.

Poliisimuseon YouTube-kanavalla voit muun muassa katsoa mielenkiintoisia videokertomuksia taiderikoksista ja osallistua noita Antti Lieroisen aikamatkalle.

Tervetuloa paikan päälle Poliisimuseoon taas joulutauon jälkeen! Sisäänpääsy on ilmainen, ja näkemistä ja kokemista on koko perheelle. Seuraava erikoisnäyttelymme Maijat ja möröt avautuu huhtikuun lopussa 2024. Näyttely esittelee monipuolisesti poliisin ajoneuvoja: autoja, moottoripyöriä, skoottereita, moottorikelkkoja ja mönkijöitä.