Polismuseet öppnas 11.5 ‒ boka en besökstid på förhand

5.5.2021 15.28 | Publicerad på svenska 10.5.2021 kl. 12.24
Nyhet

Polismuseet öppnar igen för allmänheten tisdagen den 11 maj. Museet är öppet tisdag‒fredag kl. 10‒15 och lördagar kl. 12‒17. 

Polismuseet begränsar publikantal till 30 personer åt gången tillsvidare. Skolbarn kan besöka museet en klass åt gången.

För att museibesöket ska gå så smidigt som möjligt ska du boka ditt besök i förväg. Alla besöksbokningar görs genom att man ringer Polismuseets entrétjänst på numret 0295 418 325. Vi börjar ta emot bokningar måndagen den 10 maj kl. 10‒15. I fortsättningen svarar vi på samtal endast tisdag‒lördag under museets öppettider. Vi beaktar inte besöksbokningar som skickas via e-post eller sociala medier. 

Besökstiden är högst 2 timmar. Om du anländer utan en förhandsbokning blir ditt museibesök nödvändigtvis inte av samma dag eller utan att du måste köa. 

Vi ordnar än så länge inte museiguidningar, men museibesökarna kan använda en avgiftsfri ljudguide.  

Alla museibesökare över 12 år och äldre rekommenderas använda mun- och nässkydd i våra lokaler. Se också till att du håller god handhygien och följer anvisningarna om säkerhetsavstånd. Kom bara på besök om du är frisk.

Två utställningar visas

På Polismuseet visas två utställningar. Den nya tillfälliga utställningen "Den färgade sanningen - Konstbrott i Finland" berättar om finländska konstbrott, polisens förundersökning och myndighetssamarbete. I utställningen "Polisen på plats" berättar vi hur upprätthållandet av ordning och polisens arbete har förändrats i Finland under århundradenas lopp. 

På Polismuseets avdelning för barn, polisstationen Pokela, finns det mycket att göra för små museibesökare. Barnen kan till exempel sätta sig framför ratten i en liten polisbil och leka med leksakerna i Pokela polisstation.

Polismuseet Tampere
Polismuseet
covid-19
evenemang
utställningar
öppethållning