Poliisimuseo avautuu 11.5. ‒ varaa vierailuaika ennakkoon

Julkaisuajankohta 5.5.2021 15.28
Uutinen

Poliisimuseo avautuu jälleen yleisölle tiistaina 11. toukokuuta. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–15 ja lauantaisin kello 12–17. 

Poliisimuseon yleisömäärä on rajattu toistaiseksi 30 henkilöön kerrallaan. Koululaisia voi vierailla museossa yksi luokka kerrallaan.

Jotta museovierailusi olisi mahdollisimman sujuva, varaathan vierailusi etukäteen. Kaikki vierailuvaraukset tehdään puhelimitse soittamalla Poliisimuseon aulapalveluun numeroon 0295 418 325. Alamme ottaa varauksia vastaan maanantaina 10.5. kello 10–15. Jatkossa vastaamme puheluihin vain museon aukioloaikoina tiistaista lauantaihin. Sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta tulleita vierailuvarauksia emme käsittele. 

Vierailuaika on enintään 2 tuntia. Ilman ennakkovarausta tulleille museokäynti ei välttämättä onnistu saman päivän aikana tai ilman jonotusta. 

Emme järjestä museo-opastuksia toistaiseksi, mutta museovieraiden käytössä on ilmainen ääniopas.

Kaikkien yli 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien museokävijöiden suositellaan käyttävän suu- ja nenäsuojaa tiloissamme. Huolehdithan myös hyvästä käsihygieniasta ja noudata turvaväliohjeistuksia. Tule vierailulle vain terveenä.

Esillä kaksi näyttelyä

Poliisimuseossa on esillä kaksi näyttelyä. Uusi vaihtuva näyttely ”Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa” kertoo suomalaisista taiderikoksista, poliisin tekemästä esitutkinnasta ja viranomaisyhteistyöstä. ”Poliisi paikalla” -näyttelyssä kerromme, miten järjestyksenpito ja poliisin työ on muuttunut Suomessa vuosisatojen aikana.

Poliisimuseon lasten osastolla eli poliisikamari Pokelassa on tekemistä pienille museovieraille. Lapset voivat esimerkiksi istua pienen poliisiauton rattiin ja leikkiä Pokelan poliisitalon leluilla.