Polismuseet öppet längre än normalt under sommarsäsongen

Utgivningsdatum 19.5.2023 13.57
Nyhet

Har du redan gjort upp semesterplaner för sommaren? Är du intresserad av att bekanta dig med konstförfalskningarnas värld eller pröva dina färdigheter som brottsutredare? Välkommen till Polismuseet i Tammerfors!

Polismuseet håller öppet längre än normalt under sommarsäsongen. Museet är öppet 6.6–4.8.2023 tisdag till fredag klockan 10–16 och lördagar klockan 12–17.

Två utställningar visas. Den permanenta utställningen "Polisen på plats!" beskriver polisens historia i Finland från medeltiden fram till idag. Utställningen berättar bland annat om häxjakt, dråp, förräderi och cyberbrottslighet. Den tillfälliga utställningen "Den färgade sanningen – Konstbrott i Finland" presenterar centrala konstbrott som begåtts i Finland och polisundersökningen av dem.

– Polismuseet bjuder på mycket att se och uppleva för hela familjen. Ni kan till exempel sätta er i polisbilen, försöka reda ut inbrottet i kassaskåpet och titta på polisfilmer. För barnen finns en egen avdelning, polisstationen Pokela, där små museibesökare får klä sig i polishalare, berättar forskare Maritta Jokiniemi.

Inträdet till Polismuseet är gratis. Alla utställningstexter är på finska, svenska och engelska.