Poliisimuseo avoinna normaalia pidempään kesäkaudella

Julkaisuajankohta 19.5.2023 13.57
Uutinen

Oletko jo tehnyt lomasuunnitelmia kesäksi? Kiinnostaisiko sinua tutustua taideväärennösten maailmaan tai kokeilla taitojasi rikostutkijana? Tervetuloa Poliisimuseoon Tampereelle!

Poliisimuseo pitää ovensa auki kesäkaudella arkisin normaalia pidempään. Museo on avoinna 6.6.–4.8.2023 tiistaista perjantaihin kello 10–16 ja lauantaisin kello 12–17.

Esillä on kaksi näyttelyä. Perusnäyttely ”Poliisi paikalla!” kuvaa Suomen poliisin historiaa keskiajalta nykypäivään asti. Näyttely kertoo muun muassa noitavainoista, henkirikoksista, valtionpetoksista ja kyberrikollisuudesta. Vaihtuva näyttely "Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa” esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja niiden poliisitutkintaa.

– Poliisimuseossa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Voitte vaikkapa istahtaa poliisiauton kyytiin, yrittää selvittää kassakaappimurron ja katsella poliisiaiheisia filmejä, kertoo tutkija Maritta Jokiniemi.

– Lapsille on oma osasto, poliisikamari Pokela, jossa pienet museovieraat saavat pukeutua poliisihaalareihin. Aulapalvelustamme saatte museokierrokselle mukaan tehtävävihkon "Etsi rosvo poliisikissa Aamun kanssa". Vihkon tehtäviä suorittamalla lapset tutustuvat museon esineisiin ja samalla myös poliisin työhön ja sen historiaan. Kun tehtävät on suoritettu, luvassa on pieni palkinto.

Sisäänpääsy Poliisimuseoon on ilmainen.