Polismuseet öppet igen från och med 8.2 ‒ välkommen på besök!

Utgivningsdatum 4.2.2022 11.17
Nyhet

Polismuseet öppnar sina dörrar efter coronastängningen igen tisdagen den 8 februari 2022. Museet är öppet tisdag–fredag klockan 10–15 och lördagar klockan 12–17.

– Coronavirussituationen fortsätter ändå ännu i Finland, så vi rekommenderar starkt att museibesökare som är 12 år och äldre använder ansiktsmask eller visir i våra utrymmen. Ta hand om säkerhetsavstånd och god handhygien och besök oss endast om du är frisk, påminner chef för museet, intendent Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

På grund av coronavirusläget kan vi tyvärr inte för närvarande ordna guidade grupprundturer. 

Saker att uppleva för hela familjen

På Polismuseet visas två utställningar. Den tillfälliga utställningen "Den färgade sanningen –  Konstbrott i Finland" presenterar de största konstbrotten som begåtts i Finland och polisundersökningarna av dessa. Den permanenta utställningen "Polisen på plats" berättar hur upprätthållandet av ordning och polisens arbete har förändrats i Finland under århundradenas lopp. 

– Det finns saker att se och uppleva för hela familjen. Du kan till exempel sätta dig i en polisbil eller testa dina färdigheter som brottsutredare. Det finns en egen avdelning för barn, polisstation Pokela. Inträdet till museet är gratis.