Navigointivalikko

Varaa opastettu kierros sisältö

Varaa opastettu kierros

Lapsiryhmän ohjaaja voi varata ryhmälle opastetun kierroksen. Oppaamme kertoo kierroksen aikana, mitkä ovat poliisin tehtävät, miksi poliiseja tarvitaan ja millaista apua poliiseilta saa. Tutkimme yhdessä, millaisia ovat olleet poliisin univormut ja kulkuvälineet, ja kierroksen aikana selviää myös, mitä työvälineitä poliisin pitää osata käyttää työssään.

Voitte kysyä oppaalta tarkennuksia, ja hän kertoo teille mielenkiintoisia lisä- ja taustatietoja.

Opastus ryhmän mukaan

Suunnittelemme museokierroksen sisällön ryhmän ikätason mukaisesti. Ryhmän ohjaaja voi jo varausta tehdessään esittää toiveita opastuksen sisällöksi, jotta opastus tukisi opetusohjelmaa mahdollisimman hyvin.

Opastuksessa voidaan huomioida esimerkiksi se, halutaanko painottaa poliisihistoriaa vai keskitytäänkö enemmän poliisin työhön. Isompien koululaisten kanssa voidaan pohtia ongelmakeskeisempiä teemoja: Mitä tapahtuu, jos henkilö tekee rikoksen? Miten pitää toimia rikoksen tapahduttua? Mikä on poliisin rooli yhteiskunnassamme?

Lapsiryhmien opastuksissa ryhmän maksimikoko on noin 25 lasta. Alaikärajaksi opastetuille kierroksille suosittelemme viiden vuoden ikää.

Leikki ja itse kokeminen ovat lapsille tärkeitä, joten varaattehan aikatauluunne myös omatoimista tutustumis- ja leikkiaikaa kierroksen jälkeen. Lasten osastollamme on monenlaista tekemistä pienille museovieraille, joten parikymmentä minuuttia kuluu siellä nopeasti.

Varaa ryhmävierailu tai opastus -sivulle