Lasten kanssa museoon hero

Lasten kanssa museoon

Poliisimuseoon ovat kaikki tervetulleita: museomme on hyvä vierailukohde myös lapsiperheille sekä esimerkiksi päiväkoti- ja koululaisryhmille. Voitte tutustua näyttelyihimme itsenäisesti tai varata ryhmäopastuksen.

Lapsi leikkii Pokelassa liikenneleikkiä päällään poliisihaalari. Kuva Poliisimuseo.

Lasten kanssa museoon sisältö

Lapsille monenlaista tekemistä

Lapsille museon tärkein paikka on varmasti poliisikamari Pokela eli lasten oma osasto. Pokelassa lapset saavat esimerkiksi hypätä pienen poliisiauton rattiin ja pukeutua Pokelan poliisihaalareihin.

Perusnäyttelyn yhteydessä olevasta toiminnallisesta tilasta eli TOTI-tilasta löytyy myös oikea poliisiauto. Kiipeä kyytiin ja kuvittele olevasi poliisi – tai kokeile rosvon paikkaa auton takaosassa!

Vinkit museokäyntiin -sivulta löydät yleisiä tietoja museon tiloista (esimerkiksi vessat, lastenhoitopiste, eväiden syönti).

Vinkit museokäyntiin -sivulle

Sarjakuvaseinä lastenosastolla Pokelassa.

Piirrokset Kristian Huitula, kuva Poliisimuseo

Pitääkö museossa kuiskata?

Lasten kanssa on hyvä jo etukäteen käydä läpi museovierailun sääntöjä ja ohjeita.

Museossa ei tarvitse kuiskata. Pitää kuitenkin muistaa, että museossa liikkuu muitakin kävijöitä, jotka haluavat keskittyä näyttelyihin ja saattavat esimerkiksi kuunnella ääniopastusta. Lastenosastolla eli poliisikamari Pokelassa saa leikkiä äänekkäämmin.

Juokseminen on museossa ehdottomasti kielletty, koska se saattaa aiheuttaa vaaratilanteita muille museovieraille ja näyttelyrakenteille. Takaa-ajoleikit ovat erinomaisia ulkoliikuntaleikkejä – leikitään niitä siis pihalla!

Töniminen ja vaatteista repiminen eivät kuulu oikeankaan poliisin työhön, joten myös Pokelan pikkupoliisit noudattavat tätä ohjeistusta.

Oman vanhemman tai ryhmän ohjaajan rooli on erittäin tärkeä koko museovierailun ajan. Lapset ovat Poliisimuseossa oman aikuisensa vastuulla. Myös opastetun kierroksen aikana ryhmän ohjaaja huolehtii työrauhasta ja varmistaa, että ryhmä pysyy koossa.

Tehtävävihko lapsille

Tehtävävihko lapsille

Löydätkö museon tiloista kuvitteellisen rosvon jättämät jäljet? Osaatko vastata poliisikissa Aamun kysymyksiin? Suorita tehtävät ja selvitä salakoodi!

Lapsivieraat saavat aulapalvelustamme tehtävävihkon mukaan museokierrokselle. Aulapalvelu myös antaa tarvittaessa vinkkejä tehtävien suorittamiseen.

Vierekkäin kaksi piirroshahmoa kissasta, jolla on poliisihattu päässään. Toisessa kuvassa kissa näyttää pohtivalta ja hänelle on piirretty ajatuskupla, jossa on iso kysymysmerkki. Toisessa kuvassa kissa tähyilee jotakin kauempana olevaa.

Piirrokset Kristian Huitula