Navigointivalikko

Esteettömyys ja saavutettavuus sisältö

Esteettömyys ja saavutettavuus

Olemme kokonaisuudessaan liikkumisesteetön museo. Kaikki yleisötilamme ovat yhdessä kerroksessa. Meillä on useita parkkipaikkoja liikkumisesteisten autoille ja esteetön wc-tila.

Näkövammaiset voivat muun muassa kuunnella ääniopastusta ja tutustua kosketeltavien esineiden seinään.

Tutustu myös Vinkit museokäyntiin -sivuun. Sieltä löydät tietoa muun muassa lastenhoitohuoneesta, vessoista ja vaatesäilytyksestä.

Vinkit museokäyntiin -sivulle

Poliisimuseon pohjakartta

Poliisimuseo.fi-sivuston saavutettavuusseloste

Yleisötilat yhdessä kerroksessa

Pääset omalla autolla muutaman metrin päähän museon ovesta. Jätäthän kuitenkin autosi museovierailun ajaksi parkkialueellemme, joka sijaitsee museon edessä. Parkkialueella on useita liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja. Matkaa liikkumisesteisten pysäköintipaikoilta museon ovelle on noin 50 metriä ja muilta paikoilta enimmillään noin sata metriä.

Kaikki yleisötilat ovat yhdessä kerroksessa. Museossa on penkkejä, joilla voit levähtää näyttelyihin tutustumisen välillä. Meiltä löytyy myös lainattava pyörätuoli.

Museon ulko-ovi on raskas, ja siinä ei ole sähköavausmahdollisuutta, joten esimerkiksi pyörätuolilla kulkiessa omasta seuralaisesta on hyötyä.

Näyttelytiedot monella tapaa

Kaikki näyttelytekstimme ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Aulastamme saat lainaksi selkokielivihkon, jossa on Poliisi paikalla! -perusnäyttelyn tekstit selkokielellä.

Ääniopastuspisteen merkki näyttelyssä.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Perusnäyttelyyn voit tutustua myös ilmaisen ääniopastuksen avulla. Voit valita, kuunteletko ääniopastuksesta koko kierroksen vai valikoitko vain itseäsi eniten kiinnostavat osat. Koko ääniopastuksen kuunteleminen kestää reilun tunnin.

Museossa on kosketeltavien esineiden seinä, jonne olemme koonneet poliisin työvälineitä ja varusteita, joita saa tutkia ja koskea. Näissä esineissä on esittelytekstit myös pistekirjoituksella.

Lattiassamme on näkövammaisten liikkumista helpottavat kohomerkinnät.