Navigointivalikko

Vinkit museokäyntiin sisältö

Vinkit museokäyntiin

Kauanko museovierailuun kannattaa varata aikaa, ettei tule liian kiire? Onko Poliisimuseossa paljon portaita, pääsenkö pyörätuolilla perille? Saako näyttelyissä ottaa valokuvia?

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa, josta on sinulle hyötyä, kun suunnittelet vierailua ja kun tulet museoon.

Näkymä museon näyttelystä. Kuvassa muun muassa seinässä oleva Poliisi-kyltti ja Poliisi – pääsy kielletty -nauhaa, taustalla olevalla seinällä aseita.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Varaa aikaa ainakin tunti

Mukavaa, että suunnittelet vierailua museoomme! Tiesithän, että sisäänpääsy ei maksa mitään?

Poliisimuseoon on helppo tutustua itsenäisesti. Kaikki näyttelytekstimme ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Perusnäyttelyyn voit tutustua myös ilmaisen ääniopastuksen avulla. Voit valita, kuunteletko ääniopastuksesta koko kierroksen (reilu tunti) vai valikoitko vain itseäsi eniten kiinnostavat osat.

Museovierailuun on hyvä varata aikaa ainakin tunti. Jos haluat tutustua rauhassa sekä perus- että erikoisnäyttelyyn ja kuunnella koko ääniopastuksen, kannattaa aikaa varata parikin tuntia.

Ryhmille järjestämme myös opastettuja kierroksia, kunhan ne varataan etukäteen. Silloin tällöin on mahdollisuus päästä myös avoimeen yleisöopastukseen. Seuraa somekanaviamme, niin näet, milloin yleisöopastuksia on tulossa.

Tietoa opastuksista

Listaus Poliisimuseon somekanavista

Tietoa vierailijaryhmille

Tilat ja palvelut

Museomme on yhdessä kerroksessa ja kokonaisuudessaan liikkumisesteetön.

Yleisövessat ja lastenhoitopiste löytyvät sisääntuloaulan läheisyydestä. Aulan vieressä on myös naulakoita ja lukittavia kaappeja, joita voit käyttää ilmaiseksi. Jätäthän päällysvaatteet ja isot laukut naulakkoon tai kaappiin.

Säilytyskaapit museon käytävällä, jokaisessa ovessa kaapin avain, joista roikkuu museon avaimenperä.

Kuva Poliisimuseo, Pia Penttilä

Museovieraat voivat käyttää Poliisimuseon langatonta verkkoyhteyttä (WLAN/WiFi). Tunnukset verkkoon saat Poliisimuseon aulasta.

Poliisimuseossa ei ole kahvilaa, mutta voit nauttia omia eväitäsi aulan pöydissä. Ryhmät voivat varata etukäteen kahvitarjoilun.

Aulapalvelustamme saat maksutta esimerkiksi taiteltavan poliisihatun muistoksi museovierailusta. Museokauppaa meillä ei ole.

Opas-, avustaja- ja kuulokoirat saavat tulla museoomme sisälle. Lemmikkieläimet eivät ole museon tiloissa sallittuja.

Poliisimuseoon on helppo tulla sekä julkisilla kulkuneuvoilla että omalla autolla. Voit pysäköidä ilmaiseksi museon edessä olevalla parkkialueella.

Tietoa pysäköinnistä

Museon pohjakartta

Esteettömyys ja saavutettavuus

Tietoa tarjoilun varaamisesta ryhmälle

Meillä saat ottaa valokuvia. Ikuista itsesi vaikkapa poliisimaijan kuljetusosastolla!

Lasten kanssa museoon

Näyttelymme sopivat kaikenikäisille. Niissä voi olla osia, jotka on hyvä katsoa aikuisen kanssa. Kysy aulapalvelustamme, onko esillä jotakin, jota emme suosittele perheen pienimmille.

Lapsille on Poliisimuseossa oma osasto, poliisikamari Pokela. Siellä pienet museovieraat pääsevät eläytymään erilaisiin poliisin tehtäviin ja tutustuvat samalla poliisin työhön.

Tutustu lastenosasto Pokelaan

Katso tarkemmat tiedot Lasten kanssa museoon -osiosta

Kaksi lasta poliisihaalareissa Pokelassa, toinen selin kameraan, toinen hymyilee.

Kuva Poliisimuseo

Ilmoita ryhmästä etukäteen

Meille saa tulla luokkaretkelle tai voit järjestää museossa vaikkapa eläkeläisporukan tapaamiseen. Ryhmät voivat tutustua museoon omatoimisesti tai varata opastetun kierroksen. Ilmoitattehan ryhmänne tulosta aina etukäteen, jotta voimme välttää ruuhkia.

Lue lisää Ryhmille-sivulta

Tekemistä ja kokemista

Poliisimuseossa on tarjolla monenlaisia elämyksiä ja kokemuksia. Voit istahtaa poliisiauton penkille, ottaa kuvan itsestäsi epäiltyjen rekisteröintituolissa ja tutkia kosketeltavien esineiden seinällä olevia poliisin työvälineitä ja varusteita.

Tarkempia tietoja Tekemistä ja kokemista -sivulla

Jaa tunnelmat somessa yhteinen infolaatikko oikea palsta

Jaa tunnelmat somessa

Voit kuvata itsesi esimerkiksi poliisimaijan kyydissä tai vanhassa poliisin henkilörekisteröintituolissa.

Muista jakaa museovierailun tunnelmat sosiaalisessa mediassa merkinnällä #Poliisimuseo tai @Poliisimuseo.

Tehtävävihko lapsille

Tehtävävihko lapsille

Löydätkö museon tiloista kuvitteellisen rosvon jättämät jäljet? Osaatko vastata poliisikissa Aamun kysymyksiin? Suorita tehtävät ja selvitä salakoodi!

Lapsivieraat saavat aulapalvelustamme tehtävävihkon mukaan museokierrokselle. Aulapalvelu myös antaa tarvittaessa vinkkejä tehtävien suorittamiseen.

Vierekkäin kaksi piirroshahmoa kissasta, jolla on poliisihattu päässään. Toisessa kuvassa kissa näyttää pohtivalta ja hänelle on piirretty ajatuskupla, jossa on iso kysymysmerkki. Toisessa kuvassa kissa tähyilee jotakin kauempana olevaa.

Piirrokset Kristian Huitula

Meiltä voit ostaa Museokortin infolaatikko

Meiltä voit ostaa Museokortin

Voit ostaa Poliisimuseosta uuden Museokortin tai jatkaa vanhan voimassaoloa. Sisäänpääsy Poliisimuseoon on ilmainen.

Museokortin voit maksaa pankki- tai luottokortilla.

Lisätietoa Museokortista museot.fi-sivustolla