Poliisimuseo mukana Poliisin päivässä 27.8.

Julkaisuajankohta 17.8.2022 11.50
Uutinen

Olemme avoinna Poliisin päivänä lauantaina 27.8. kello 12–17. Tervetuloa tutustumaan Vuoden museoon paikan päälle tai virtuaalisesti!

Poliisimuseossa Tampereen Hervannassa on nyt esillä kaksi näyttelyä. Poliisi paikalla! -perusnäyttelyssä kerromme poliisin työn muutoksesta eri aikakausien rikos- ja onnettomuustapausten kautta. Ennennäkemätön väärennösnäyttely Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja poliisin niistä tekemää tutkintaa.

– Museovieraat pääsevät näkemään väärennöksiä esimerkiksi Gallen-Kallelan, Schjerfbeckin, Picasson ja Légerin töistä. Näyttelyn teokset ovat poliisin takavarikoimia, valtiolle tuomittuja rikoksentekovälineitä ja osa museon väärennöskokoelmaa. Vetonaulaksi osoittautuneen näyttelymme yksi tarkoitus on varoittaa ihmisiä petollisista taidekauppiaista, sanoo intendentti Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

Ilmainen koko perheen museo

Poliisimuseossa on nähtävää ja elämyksiä koko perheelle. Voit eläytyä rikostutkijaksi, tutkia esineitä, istahtaa poliisimaijan penkille tai vaikkapa pelata virtuaalista partioajopeliä.

– Lisäksi meillä on lapsille ihan oma osasto, jonka pukukaapista löytyy aarre: siellä on pienille museovieraille sopivia poliisihaalareita, joita poliisikamari Pokelan pikkupoliisit voivat pitää päällään museovierailun ajan.

Sisäänpääsy Poliisimuseoon on ilmainen.

Museovierailu onnistuu myös etänä. Virtuaalimuseossa pääset tutustumaan verkkonäyttelyihin ja virtuaalikierrokseen. Poliisimuseon YouTube-kanavalla voit muun muassa katsoa mielenkiintoisia videokertomuksia taiderikoksista ja osallistua noita Antti Lieroisen aikamatkalle.