Navigointivalikko

Finpol sisältö

FINPOL 05

Ensimmäinen Poliisimuseon tuottama näyttely oli FINPOL 05. Se oli esillä Tampereella Museokeskus Vapriikissa, koska Poliisimuseolla ei vielä ollut omia tiloja. 

FINPOL 05 -näyttelykokonaisuuteen kuului kolme osaa: Turvaa teille 75 vuotta, Varikolta tekniikkakeskukseen ja Rikoksen jäljillä.

Näyttely oli esillä syksystä 2005 alkuvuoteen 2006.

Turvaa teille 75 vuotta

Näyttely kertoi, kuinka Liikkuvasta poliisikomennuskunnasta (LPK) kehittyi 75 vuodessa Liikkuva poliisi (LP). 

Esittelimme näyttelyssä Liikkuvan poliisin työtä ja välineitä eri aikakausilta. Mukana oli autoja, moottoripyöriä, moottorikelkkoja ja veneitä. Näyttelyssä oli myös poliisien ottamia valokuvia ja filmejä. Omaa liikennemerkkien tuntemustaan ja kaverin ajokuntoa pystyi testaamaan näyttelyn puuhanurkassa.

Varikolta tekniikkakeskukseen

Näyttely loi katsauksen Poliisin tekniikkakeskuksen yli 85-vuotiseen historiaan. 

Kuvasimme näyttelyssä poliisin neljän varikon – varus-, ase-, viesti- ja autovarikon – kehityksen Poliisin tekniikkakeskukseksi. Museovieraat saivat tutustua esimerkiksi Sari-suojaliiviin ja poliisin univormuihin.

Rikoksen jäljillä

Keskusrikospoliisin Rikosmuseon suunnittelema näyttely kertoi rikollisuuden ja rikostorjunnan vaiheista keskiajalta nykypäivään.

Näyttelyssä selvisi muun muassa, kuka oli Suomen pahin henkirikollinen, mihin perustui Matti Haapojan hurja maine ja mikä oli Tattarisuon käsi. Esittelimme näyttelyssä myös taideväärennöksiä.