Poliisimuseolle Vuoden museo 2022 -palkinto

Julkaisuajankohta 20.5.2022 9.32
Uutinen

Poliisimuseo on voittanut Vuoden museo 2022 -kilpailun, jonka järjestivät Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvoston Suomen komitea.

Palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta ja jonka toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

– Palkitsemisperusteluissa kilpailun tuomaristo totesi, että Poliisimuseon konsepti on kokonaisuutena onnistunut ja että museon toiminnassa tulee esiin tasalaatuinen ja korkeatasoinen ammattimainen ote. Tuomaristo nosti esiin muun muassa museon monipuolisen kokoelmatoiminnan, perusnäyttelyä täydentävät vaihtuvat näyttelyt sekä lasten huomioimisen museossa, iloitsee Poliisimuseon intendentti Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

Tuomaristo kiinnitti huomiota myös Poliisimuseon vuorovaikutukseen Poliisiammattikorkeakoulun ja koko muun poliisin kanssa. Museo on esimerkiksi mukana poliisiopiskelijoiden koulutuksessa ja on kehittänyt poliisilaitoksille museoyhdyshenkilöverkoston.

– Kilpailuprosessin aikana oli sydäntälämmittävää huomata, että Suomen poliisissa on huomattu Poliisimuseon merkitys: museo ei vain tallenna perinnettä, vaan auttaa myös ymmärtämään historiaa. Sitä kautta olemme mukana rakentamassa yhteiskuntamme tulevaisuutta ja turvallisuutta.

Vuoden museo 2022 -kilpailun finaaliin pääsi neljä museota. Poliisimuseon lisäksi tittelistä kilpailivat Hotelli- ja ravintolamuseo Helsingistä, Lottamuseo Tuusulasta sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti & Päämajamuseo Mikkelistä.

Vuoden museo julkistettiin valtakunnallisten museopäivien yhteydessä Maarianhaminassa.

Etusivun uutinen Poliisimuseo Tampere