Museossa 21 500 vierailijaa vuonna 2021

Julkaisuajankohta 26.1.2022 15.53
Uutinen

Poliisimuseossa vieraili vuonna 2021 noin 21 500 kävijää. Koronavirusepidemian takia museo oli välillä kokonaan suljettu ja välillä käytössä oli kävijämäärärajoituksia.

– Olemme tyytyväisiä kävijämäärään, sillä koronavuosi oli meillekin haasteellinen. Osan vuodesta olimme kokonaan kiinni, ja välillä taas kävijämääriä rajoitettiin ja museovieraiden piti varata vierailuaika etukäteen. Poliisimuseon ovessa oli vuoden aikana kaikkiaan 14 erilaista koronatiedotetta museovieraille, kertoo museon johtaja, intendentti Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

Keväällä 2021 avattu vaihtuva näyttely ”Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa” on ollut erittäin suosittu ja houkutellut erityisesti aikuisryhmiä. 

– Olemme saaneet uudesta näyttelystä runsaasti kiittävää palautetta. Meille on erittäin tärkeää, että museovieraat ovat tyytyväisiä käyntiinsä: silloin olemme onnistuneet.

Virtuaalimuseo avoinna aina

Vuonna 2022 museossa ei avaudu uusia näyttelyitä, vaan museon tutkijat keskittyvät perustyöhön, joka ei välttämättä näy suurelle yleisölle.

– Tallennamme poliisin historiaan liittyviä esineitä, kuvia, filmejä ja muita aineistoja. Vain pieni osa kokoelmiimme kuuluvasta aineistosta on esillä näyttelyissä. Lisäksi museon tutkijat opettavat poliisiopiskelijoita ja kertovat heille poliisin historiasta ja sen kytkennöistä nykyiseen poliisitoimintaan. Koordinoimme myös Suomen poliisin historia- ja perinnetoimintaa, esimerkiksi järjestämme tapaamisia poliisilaitosten museoyhdyshenkilöille, Tuulasvaara-Kaleva sanoo.

– Tänä vuonna jatkamme edelleen Rikosmuseon kokoelman ja näyttelyn uudistamisen parissa. Rikosmuseo tuli osaksi Poliisimuseota vuonna 2019, ja yhdistyminen on ollut mittava projekti, joka jatkuu edelleen.

Poliisimuseo on toistaiseksi suljettu koronatilanteen takia. Voit kuitenkin tutustua museoon virtuaalikierroksella, käydä verkkonäyttelyissä sekä katsella videoitamme museon YouTube-kanavalla. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!

Poliisimuseo Tampere