Poliisimuseo mukana Poliisin päivässä 31.8.

15.8.2019 13.19
Uutinen

Poliisimuseo mukana Poliisin päivässä 31.8.

Lauantaina 31.8. vietetään valtakunnallista Poliisin päivää. Poliisimuseo on silloin avoinna kello 12 - 17.

Museo esittelee Suomen poliisin historiaa ja poliisin toimintaa keskiajalta nykypäivään asti. Kesäkuussa avautuneessa uudessa perusnäyttelyssä voi tutustua esimerkiksi noitavainoihin, valtionpetoksiin ja nykypäivän kyberrikollisuuteen. Poliisi paikalla! -perusnäyttelyssä on esillä eri aikakausien rikos- ja onnettomuustapauksia ja niihin liittyviä tarinoita sekä esimerkiksi Rikosmuseon kokoelmiin kuuluva mestauskirves.

Erikoisnäyttelyistä ovat avoinna poliisikoulutuksen historiasta kertova Muodollisesti pätevä - Poliisikoulutus 100 vuotta -näyttely ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden erikoisnäyttely Järjestys romahtaa 1917 .

- Museovieraille on tarjolla rikospaikkapeli, jossa selvitetään kassakaappimurto. Virtuaalilaseilla toimivassa partioajopelissä pääsee mittaamaan taitojaan poliisiauton apukuskina. Lapsivieraille riittää tekemistä Pokelassa : museon lastenosastolla voi esimerkiksi pukea Pokelan poliisihaalarit päällensä ja istua poliisiauton rattiin. Koululaisille on jaossa myös lukujärjestyksiä, kertoo tutkija Maritta Jokiniemi .

Lisäksi Poliisimuseo on mukana Sisä-Suomen poliisin Poliisin päivä -tapahtumassa Tampereella. Museon edustaja pitää esityksen Tampereen poliisilaitoksen historiasta, ja esillä on myös aiheeseen liittyvää esineistöä.

Bannerikuva

» Tietoa muista Poliisin päivän tapahtumista poliisin verkkosivuilla

Poliisimuseo Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen