Poliisimuseo mukana Poliisin päivässä 3.9.

Julkaisuajankohta 29.8.2011 0.00
Uutinen

Kiinnostavatko salaiset etsivät, panssaroitu auto tai vanha rikostutkimuslaboratorio? Oletko jo nähnyt pommirobotin tai testannut tietouttasi Supon slangi -pelissä?

Tule tutustumaan Poliisimuseoon Poliisin päivänä! Valtakunnallista Poliisin päivä 2011 -tapahtumaa vietetään lauantaina 3.9. yli 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Poliisimuseo on Poliisin päivänä auki normaalisti kello 12 - 17.

Poliisimuseon perusnäyttely antaa kokonaiskuvan Suomen poliisin toiminnasta ja historiasta keskiajalta nykypäivään asti. Nyt pääsee ihmettelemään myös erikoisnäyttelyä Ohranasta Supoon - valtiolliset turvallisuuspoliisit Suomessa .  Näyttelyssä voi esimerkiksi tutustua turvallisuuspoliisin työvälineisiin ja nähdä, millaisessa sellissä pidettiin maanpetoksesta epäiltyjä sotavuosien aikana. Poliisimuseo tuo ensimmäistä kertaa Suomessa esille, millaista suojelupoliisin etsivien todellinen työ on.

Poliisimuseossa on lisäksi lasten oma poliisikamari Pokela. Siellä lapset voivat pukea päälleen oikean poliisin univormun ja kokeilla erilaisia poliisin tehtäviä. Pokelassa on myös kalterein varustettu putka ja lasten oma poliisiauto.

Poliisimuseo sijaitsee Tampereen Hervannassa Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä. Museoon ei ole pääsymaksua.

Jaguar-partioauto esillä Tampereen Laukontorilla

Poliisimuseo on mukana myös Pirkanmaan poliisilaitoksen Poliisin päivä -tapahtumassa samana päivänä Tampereen Laukontorilla. Toritapahtumassa kello 12 - 15 on esillä Poliisimuseon kokoelmiin kuuluva liikkuvan poliisin kaluston helmi, valkoinen Jaguar-partioauto. Torilla on myös museon henkilöstöä kertomassa poliisihistoriasta ja Poliisimuseosta. Lapset saavat toritapahtumasta mukaansa Pokelan poliisihatun.

Kaikista Poliisin päivän tapahtumista on lisätietoa verkkosivulla www.poliisinpaiva.fi .

Poliisimuseo Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen