Poliisimuseo mukana koululaisten ja opiskelijoiden museoviikolla

Julkaisuajankohta 30.9.2011 0.00
Uutinen

Poliisimuseossa vietetään koululaisten ja opiskelijoiden museoviikkoa 4. - 7. lokakuuta 2011. Mennään museoon! -teemanviikon aikana museoissa eri puolilla Suomea on erityisesti koululaisille ja opiskelijoille suunnattua ohjelmaa.

Poliisimuseossa järjestetään teemaviikolla koululuokille ilmaisia opastuskierroksia. Ilmaiset opastukset on jo varattu täyteen, mutta koululais- ja opiskelijaryhmät voivat tutustua Poliisimuseon tarjontaan myös omatoimisesti. Museo toivoo, että ryhmät ilmoittavat vierailustaan teemaviikolla etukäteen, vaikka eivät osallistuisikaan opastetulle kierrokselle (puhelin 071 878 3900, sähköposti poliisimuseo(at)poliisi.fi).

Näe pommirobotti ja kokeile poliisihaalareita

Poliisimuseo tarjoaa paljon hyödyllistä ja elämyksellistä tietoa eri-ikäisille oppilaille. Museon perusnäyttely 900 vuotta poliisin historiaa Suomessa antaa museovieraalle perustiedot suomalaisesta poliisista ja sen työtehtävistä keskiajalta nykypäivään asti.

Näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi pommirobottiin ja poliisin eri aikoina käyttämiin univormuihin tai kokeilla, miltä tuntuu istua oikeassa mustassamaijassa. Lapsille on myös oma poliisikamari Pokela, jossa lapset voivat pukea päälleen oikeanmalliset poliisihaalarit ja kokeilla poliisina oloa.

- Hieman vanhempia koululaisia ja opiskelijoita varmasti kiinnostaa suojelupoliisista kertova erikoisnäyttelymme, jossa kerrotaan, millaista suojelupoliisin etsivien todellinen työ on. Näyttelyssä on esillä muun muassa panssaroitu auto, kertoo museon apulaistutkija Maritta Jokiniemi.

Poliisimuseon verkkosivujen Lasten kanssa museoon -osiossa on vinkkejä lasten museokäyntiin ja museovierailuun valmistautumiseen.

Poliisimuseo on avoinna Mennään museoon! -teemanviikolla normaalisti eli tiistaista perjantaihin kello 10 - 15 ja lauantaina kello 12- 17. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Poliisimuseo Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen