Liikenneturvallisuustapahtuma lapsille ja nuorille 17.5. Poliisimuseossa

Julkaisuajankohta 6.5.2024 16.44
Uutinen

Mitä tapahtuu, jos jää kiinni mopon virittämisestä? Saako skuutilla ajaa kaupassa? Meneekö kortti hyllylle, jos keulii mopolla?

Poliisimuseo, Poliisiammattikorkeakoulu ja Sisä-Suomen poliisilaitos järjestävät liikenneturvallisuustapahtuman lapsille ja nuorille perjantaina 17.5. kello 12–15. Tapahtumapaikkana on Poliisimuseo Tampereen Hervannassa osoitteessa Vaajakatu 2.

– Museokävijät ovat monesti toivoneet oikeaa poliisia paikalle, onhan museon perusnäyttelyn nimikin "Poliisi paikalla!". Nyt saamme kaksi poliisia paikalle keskustelemaan ja vastailemaan museovieraiden kysymyksiin. Tapahtumassa tavattavissa ovat rikosylikonstaapeli Mikko Pitkänen Sisä-Suomen poliisilaitokselta ja somekanavista tuttu "Konstaapeli Daniel" eli vanhempi konstaapeli Daniel Kalejaiye, lupaa tutkija Maritta Jokiniemi Poliisimuseosta.

– Iltapäivän aikana haastattelemme kolmesti Mikkoa ja Danielia, kello 12, 13 ja 14, ja jokaisen haastattelun jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää omia kysymyksiä ja keskustella poliisien kanssa. Paikalla on myös Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita, joille voi esittää kysymyksiä poliisiksi opiskelusta.

Liikenneturvallisuustapahtuma on tarkoitettu erityisesti perusopetuksessa oleville, mutta tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Osia tilaisuudesta näkee myös sosiaalisen median kautta Konstaapeli Danielin, Poliisimuseon, Poliisiammattikorkeakoulun ja Sisä-Suomen poliisin tileillä.

– Liikenneteemaan liittyy myös museon uusi erikoisnäyttely "Maijat ja möröt – Poliisin ajoneuvoja maastossa ja maanteillä". Näyttely esittelee monipuolisesti poliisin ajoneuvoja: autoja, moottoripyöriä, skoottereita, moottorikelkkoja ja mönkijöitä. Tervetuloa ihastelemaan esimerkiksi maailman nopeinta poliisimoottoripyörää ja istahtamaan poliisimaijan penkille!

Poliisimuseo on koko perheen ilmainen museo, jossa on nähtävää ja elämyksiä kaikenikäisille.

Liikenne Poliisiammattikorkeakoulu Poliisimuseo Poliisin ennaltaestävä toiminta Sisä-Suomen poliisilaitos Tampere