Kuka poliisi museoon? Äänestä suosikkihahmoasi tulevaan näyttelyyn!

Julkaisuajankohta 28.10.2011 0.00
Uutinen

Kuka elokuvan, tv-sarjan tai kirjan poliisihahmo on jäänyt mieleesi ja miksi? Mikä hahmossa on vedonnut sinuun? Muistatko jonkin kohtauksen erityisesti?

Poliisi on yksi suosituimmista romaanien, elokuvien ja tv-sarjojen ammateista, ja monella meistä onkin joku suosikki- tai inhokkipoliisihahmo. Poliisimuseossa aukeaa keväällä 2013 näyttely, joka esittelee suomalaista fiktiivistä poliisikuvaa eri aikoina. Tuleva Poliisi fiktiossa -näyttely on vielä toistaiseksi iso kasa kirjoja, filmejä ja vauhdikkaita ideoita näyttelyn toteutuksesta. Yksi näistä ideoista on kysyä mielipidettä suurelta yleisöltä - siis juuri sinulta, joka luet parhaillaan tätä tekstiä.

Voit vaikuttaa näyttelyn sisältöön äänestämällä poliisin Facebook-sivuilla, minkä hahmon haluat nähdä Poliisimuseossa. Kirjoita myös naseva ja ytimekäs perustelu valinnallesi. Äänestys jatkuu helmikuun 2012 loppuun asti, ja sen jälkeen julkistetaan kaikki ääniä saaneet hahmot. Ainakin kolme eniten ääniä saanutta nähdään tavalla tai toisella Poliisi fiktiossa -näyttelyssä. Myös parhaimmat perustelut ja kommentit pääsevät esille näyttelyyn.

Kevään 2013 näyttelyssä esiintyvät nimenomaan kotimaiset poliisihahmot, joten Maigret, Beck tai Derrick: nyt ei ole teidän vuoronne.

» Äänestys poliisin Facebook-sivuilla

Poliisimuseo Tiedote tuotu vanhoilta sivuilta Uutinen